Introductie

Ik ben in 1965 geboren en opgegroeid in Oosterland op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Vanaf 1984 studeerde ik theologie aan de Universiteit Utrecht. Ik ben getrouwd en vader van vier kinderen. Na een periode van anderhalf jaar vicariaat in Rotterdam Charlois werd ik in januari 1993 bevestigd als predikant in de Nederlandse Hervormde kerk en verbonden aan de Hervormde gemeente te Hoek. Deze gemeente werd op 1 januari 2006 een Samen op Weg gemeente. In 2000 verhuisden we naar Wemeldinge en werd ik predikant van de Wemeldingse Maartenskerk (Gereformeerd Hervormde Kerkgemeenschap, vanaf 2005 Protestantse gemeente) en de Hervormde gemeente Kattendijke. Van 2008 – 2013 ben ik buiten de kerk werkzaam geweest, op het terrein van regionale economische ontwikkeling.

Vanaf 2013 zet ik met hernieuwde passie het grootste deel van mijn tijd en energie in ten dienste van evangelie en kerk. Zo diende ik van 2014 tot 2018 de Protestantse gemeenten te Hoek en Driewegen – Ellewoutsdijk – Ovezande, beiden voor de helft van de werktijd. Vanaf september 2018 ben ik classispredikant van de Classis Delta (Zeeland en Zuid-Hollandse eilanden). In november 2018 verscheen in Zij&Zeeuws een interview met mij dat een indruk geeft van de visie waaruit ik werk als classispredikant.

In het maatschappelijk leven ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht van Zorgstroom, aanbieder van thuiszorg en verpleeghuiszorg op Walcheren. Mijn vrije tijd besteed ik zoveel mogelijk aan ons gezin. In de zomertijd aan het (soms) meedoen en (vaker) meehelpen bij de Zeeuwse ringrijderij, waarin onze zoons actief zijn.

Voor een uitgebreider cv klik hier voor mijn LinkedIn profiel.

  • Kerkasiel, om de herbergzaamheid niet te vergeten.

    Kerkasiel, om de herbergzaamheid niet te vergeten. Een paar zeearmen hoger spannen mensen zich in om het Kerkasiel voor de fam. Tamrazyan gaande houden. In de Bethelkapel in Den Haag wordt een doorlopende viering / kerkdienst gehouden. Een keten van zang en gebed door de tijd om, zo schreef mijn collega Julia van Rijn van […]

    > Lees verder